+31(0) 40 244 11 22
9.3

AGLAONEMA

De Aglaonema heeft de naam Koninklijke Jungleplant (Aglaonema Crispum Deborah). Deze plant helpt bij het filteren van verschillende luchtverontreinigende stoffen. Hij neemt steeds meer gifstoffen op naarmate de tijd en blootstelling voortduurt. 

De Aglaonema is de makkelijkste kantoorplant omdat deze planten gedijen bij weinig licht. Ze groeien op plaatsen waar andere planten niet zullen groeien. Zelfs bij weinig licht zal hij bloemen en rode bessen produceren. Ze houden wel van vochtige lucht. Bij droge lucht kunnen de bladpunten bruin worden. 

 

Aloe (Aloë vera)

Deze zon minnende vetplant helpt formaldehyde en benzeen te verwijderen. Aloë is een slimme keuze voor een zonnig kantoorraam. Afgezien van zijn luchtzuiverende eigenschappen, kan de gel in een aloë plant helpen bij het genezen van snijwonden en brandwonden. In het vroege Egypte stond de plant bekend als 'de plant van onsterfelijkheid'. 

Bamboe palm

Deze kleine palm, ook bekend als de riet palm (Chamaedorea Seifrizii), gedijt goed in schaduwrijke binnenruimtes. Hij produceert vaak bloemen en kleine bessen. Hij staat bovenaan de lijst met planten die het beste zijn voor het uitfilteren van zowel benzeen als trichloorethyleen. Deze plant is ook een goede keuze om rond meubels te plaatsen die formaldehyde kunnen ontgassen.

Drakenbloedboom

De rode randen van deze gemakkelijke drakenbloedboom (Dracaena Marginata) brengen een vleugje kleur in het kantoor. Deze plant is het beste voor het verwijderen van xyleen, TCE en formaldehyde, die via lakken, vernissen en benzine in de binnenlucht terecht kunnen komen.

Hoewel de Drakenbloedboom langzaam groeit, kan hij uiteindelijk wel meters hoog worden. Een kantoor met hoge plafonds is dus een ideale plaats. Daarbij gedijt de plant bij matig zonlicht. 

Ficus

Een Ficus (Ficus Benjamina) in uw kantoor kan helpen bij het filteren van verontreinigende stoffen die uit tapijt en meubels komen. Zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. 

Zorgen voor een ficus kan lastig zijn, maar als je eenmaal de water- en lichtomstandigheden goed hebt, gaan ze lang mee. Hij houdt van helder indirect licht. Liefst zo constant mogelijk ook wat temperatuur betreft. Het onderhoud kunt u natuurlijk makkelijk uit besteden aan De Klerk.

 

Klimop

De klimop (Hedera Helix) kennen we vooral van buiten in de tuin. De plant is ook heel geschikt om binnenshuis de lucht te zuiveren. Zo is de klimplant goed in het verwijderen van formaldehyde. Afkomstig van sommige schoonmaakmiddelen komt deze stof die in vrijwel elk binnenklimaat voor. Daarnaast kan hij goed trichloorethyleen en benzeen opnemen uit de lucht.

Waar de klimop buiten nogal kan woekeren zal hij binnen in een pot op kantoor niet veel schade aanrichten. Hij groeit het beste met vochtige grond en elke dag vier of meer uur direct zonlicht. 

Sansevieria

De sansevieria (Sansevieria Trifasciata Laurentii), ook wel vrouwentong genoemd, is een van de beste om formaldehyde uit de lucht te halen. Dit komt veel voor in schoonmaakmiddelen, toiletpapier, tissues en cosmetica. Sansevieria is ijzersterk en kan goed tegen de droge warmte van de centrale verwarming. Omdat hij niet veel licht nodig heeft, voelt-ie zich ook thuis in de donkere ruimtes met weinig daglicht. 

Ook voor thuis is deze plant een aanrader. Interessant is dat ze koolstofdioxide opnemen en 's nachts zuurstof afgeven. Dit is het tegenovergestelde van het timing proces dat de meeste planten volgen. 

Scindapsus

Deze klimplant die ook wel eens duivels klimop (Scindapsus Epipremnum Aureum) wordt genoemd, blijft zelfs na lange tijd in het donker gewoon groen. Het is een krachtige plant om formaldehyde aan te pakken. De Scindapsus is makkelijk te verzorgen. Het liefst hebben de planten helder, indirect licht. 

Lepelplant

De lepelplant (Spathiphyllum) wordt ook wel de krachtpatser onder de luchtzuiveraars genoemd. Hij filtert alle onderzochte chemische stoffen uit de lucht. De plant stond bovenaan NASA's lijst voor het verwijderen van alle drie de meest voorkomende VOS: formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Hij kan ook tolueen en xyleen bestrijden. Het liefst staat de plant in de schaduw.

 

Beleef het zelf!

Nieuwsgierig geworden? We laten het je graag zelf beleven in onze showroom waar we je mee kunnen nemen in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantoorplanten.

Kom eens langs in de showroom
Marleen Janssen
bezoek showroom

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.