+31(0) 40 244 11 22
9.4

de groene binnentuin

Iedere binnentuin vraagt om een eigen aanpak. Een aanpak in ontwerp, de lichtinval, het eventueel toevoegen van kunstlicht, de grootte, hoogte, plantenkeuze, keuze van de substraat en de wensen van de gebruikers.

Wij denken daarin graag in een vroeg stadium al met je mee, om te kijken wat de mogelijkheden én onmogelijkheden zijn. Zowel met de (interieur)architect, aannemer als met constructeur overleggen we graag om te komen tot het beste resultaat van jouw groene binnentuin.

De voordelen van een binnentuin

  • Ontspannend. Met een binnentuin haal je een stuk natuur binnen en creëer je een rustgevende omgeving.
  • Geluidsisolerend. Planten absorberen geluid; een plant absorbeert deels de trillingen die het geluid produceert en dus niet weerkaatst.
  • Luchtbevochtiging. Planten in een binnentuin hebben een gunstig thermisch effect in de zomer. Planten geven waterdamp af, wat helpt om de binnenatmosfeer te koelen. De planten creëren zo een natuurlijke airco, waardoor de temperatuur enkele graden daalt.
  • Luchtzuiverend. Planten helpen om de binnenlucht schoon te houden. Ze absorberen vluchtige organische stoffen (VOC's); schadelijke chemische stoffen die vrijkomen uit bepaalde materialen of producten.
  • Natuurlijke divider. Planten structureren ruimtes. Je kunt spelen met planten in de hoogte en omvang om verschillende functies te definiëren. Denk maar aan een groene wand tmaar ook potplanten kunnen als natuurlijke scheidingswand worden gebruikt.
de levende groene wand eyecatcher!

Onderhoud van een binnentuin

Het onderhoud van een binnentuin luistert nauw. Planten moeten niet alleen worden voorzien van water, worden gesnoeid of stofvrij worden gehouden, andere aspecten die een grote rol spelen in het vakkundig onderhoud hiervan zijn het toedienen van voeding in de substraten, lichtwaardes controleren en eventuele veranderende omstandigheden signaleren. Ook kan het zijn dat het onderhoud per seizoen wordt aangepast, afhankelijk van de omstandigheden.

onderhoud

Ervaar het zelf!

Ben je aangezet tot nadenken om ook in een binnentuin te investeren? Behoefte om eerst te zien wat er daadwerkelijke mogelijk is en geïnspireerd te raken? Wij nodigen je uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom.

Kom eens langs in de showroom
Mike van Strijp
bezoek op locatie

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.