+31(0) 40 244 11 22
9.4

Afvalscheiding

We scheiden ons afval in 12 disciplines (schroot, papier, hout, grond, korrels, tempex, plastic/folie, hard plastic, accu’s & batterijen, purschuimbussen, toner cartridges, restafval). Een voorbeeld daarvan zijn specifieke materialen zoals korrels, welke worden aangeboden bij onze vuilophaaldienst in speciale bakken. Zij bieden dit vervolgens aan bij hun partners t.b.v. het hergebruik hiervan. Dat wordt o.a. ingezet voor de wegenbouw. Ook bieden wij tempex / polystyreen aan bij onze partner Poredo welke dit materiaal gebruiken voor de productie van zitzakken. Zo krijgt dit product een tweede leven.

Hardwaren zoals gebruikte plantenbakken, worden bij onze leverancier Plantinum aangeboden. Hun kunststofproducten worden gemaakt van de terugwinbare grondstof polystyrol. Deze gaan na gebruik terug naar de fabriek om óf in hun huidige vorm klaar te worden gemaakt voor een tweede leven, óf volledig te worden hergebruikt in nieuwe producten. In eerste instantie worden deze plantenbakken gemaakt van bestek uit vliegtuigen en dahsboards, wat onderscheidend is in de markt.

meer weten?

Dé groene marktplaats

Tot slot organiseren wij twee maal per jaar een uitverkoop, met als doel om bestaande producten aan te bieden voor een sterk gereduceerd bedrag, zodat deze een tweede leven krijgen en ze dus niet in de verbrandingsoven terecht komen. Een groene marktplaats!