+31(0) 40 244 11 22
9.4

De voordelen van hydrocultuur planten

  • Bij hydrocultuur planten kun je precies zien wat de watervoorraad is. Hierdoor geef je nooit meer te veel of te weinig water.
  • De planten voorzien van een hydrocultuur systeem hebben aanmerkelijk minder last van schimmelziektes
  • Door het toepassen van hydrocultuur is de luchtvochtigheid in de (werk) ruimte hoger
  • Een hydrocultuur plant heeft minder onderhoud nodig
  • Hydrocultuur planten hebben een langere levensduur

 

de voordelen van luchtzuiverende planten

Het keuzepallet aan planten vergroten door hydrocultuur

Bij hydrocultuur wordt een plant niet op aarde gekweekt en geteeld. Door middel van een speciaal proces kan een groot assortiment aan beplanting op kleikorrels groeien. Deze kleikorrels nemen het water op, waardoor de plant van een continu waterniveau wordt voorzien. Dit water zorgt ook voor een hogere luchtvochtigheid, waardoor de lucht aangenamer aanvoelt.

Info onderhoud hydrocultuur

Semi hydrocultuur voor de plant die aarde nodig heeft

Hoewel een groot assortiment planten op kleikorrels kan groeien, geldt dit niet voor alle planten. Om de keuze variëteit zo groot mogelijk te houden en toch de voordelen van hydrocultuur te ervaren, is semi-hydrocultuur een goede optie. Hierbij wordt de beplanting wel geplaatst op basis van een watergeefsysteem, maar blijft de beplanting in de aarde. De onderste laag in de pot bestaat uit hydro korrels, een worteldoek scheidt de hydro korrels van de aardeplant en zo is het toch mogelijk om periodiek de juiste hoeveelheid water toe te dienen.

Info onderhoud semi-hydrocultuur

Beleef het zelf!

Wil je ook meer gemak en gezondheid op kantoor? Wij adviseren je graag over de mogelijkheden van hydrocultuur en semi- hydrocultuur planten. Om alvast geïnspireerd te raken, nodigen wij je uit om langs te komen en kijkje te nemen in onze showroom.

Kom eens langs in de showroom
Mike van Strijp
bezoek showroom

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.