+31(0) 40 244 11 22
9.4

Partners

We adverteren dan ook niet alleen via traditionele wijzen zoals gedrukte media, de branchevereniging of via online vacaturewebsites. Naast deze kanalen, benaderen we ook te allen tijde diverse organisaties – zogenaamde social enterprises – waarmee we samenwerken, namelijk Springplank uit Eindhoven, IBN uit Uden, Praktijkschool uit Eindhoven, Refugee Team uit Tilburg, Pantar uit Amsterdam, Ergon uit Eindhoven, Senzer uit Helmond en het UWV. Daardoor hebben we in het verleden ook vanuit die organisaties geschikte kandidaten aangeboden én aangenomen.

Gekeken naar het totale personeelsbestand binnen De Klerk is 8.2% van ons collega’s via social return gestart. Voor ons een levendig bewijs dat ons beleid effectief is, datgene creëert wat we graag willen zien en we de visie hebben dat dit een verdere bron is om nog meer uit te groeien.

Ook hebben wij het beleid om jaarlijks 2 tot 8 stagiaires een kans te geven om praktijkkennis op te doen. Dat kan binnen iedere geleding binnen ons bedrijf zijn: administratie, sales, marketing, styling en interieurbeplanting. Zo zijn er 4 huidige collega’s, welke als stagiaire hier zijn gestart en op dit moment hier nog altijd werkzaam zijn voor 31, 8, 6 en 2 jaar.

vacatures

PSO certificering

Wij streven een evenwichtige man-vrouw verhouding na binnen De Klerk. In het algemeen is 55% van ons personeelsbestand vrouw en 45% man. Bij het kantoorpersoneel is de verhouding 70% vrouwen en 30% mannen. Bij het uitlever- en installatieteam is de verhouding 30% vrouw en 70% man, waarvan 33% van dit team van 20 mensen via social return is gestart bij De Klerk. Ons onderhoudsteam bestaat voor 40% uit vrouwen en 60% uit mannen.

 Een ander onderdeel van ons beleid, is dat wij onze mensen stimuleren om te kiezen voor de juiste balans en verhouding tussen werk en privé. Parttime werken is dan ook te allen tijde bespreekbaar en in de meeste gevallen mogelijk.

Om social return te formaliseren, zijn wij i.s.m. IBN onlangs gestart om ons te certificeren voor PSO. De verwachting is dat we in dit kalenderjaar dit certificaat hebben behaald. Met IBN hebben we reeds een samenwerking en zijn we reeds in het bezit via hen van een Verklaring Social Return.