+31(0) 40 244 11 22
9.4

een groene werkplek met kantoorplanten

De voordelen van kantoorplanten

  • De relatieve luchtvochtigheid in ruimten met planten is gemiddeld zo’n 5 procent hoger dan in ruimten zonder planten. In de winter is zelfs tot 17 procent verbetering gemeten.
  • Medewerkers ervaren de temperatuur in een kantoorruimte met planten minder snel als te warm of te koud met thermisch comfort als gevolg.
  • Mensen beoordelen hun werkplek na de beplanting 26 procent aantrekkelijker om te zien.
  • De gemoedstoestand van medewerkers is na de beplanting positiever dan daarvoor. Ook wordt door medewerkers van 1 bedrijf buiten werktijd minder gepiekerd over het werk.
  • Medewerkers zijn na de beplanting meer tevreden over hun eigen functioneren dan ze daarvoor zijn. Dit geldt ook voor hun verwachting over hoe tevreden de werkgever over dit functioneren is en draagt weer bij aan een positief zelfbeeld.

 

de levende groene wand eyecatcher!

Investeren in kantoorplanten verdient zich terug

Met het onderzoek Evironmental Research hoopt Wageningen Universiteit werkgevers te overtuigen om te investeren in een groen binnenklimaat met kantoorplanten voor hun werknemers. Uit het onderzoek van Universiteit Wageningen blijkt dat de aanschaf en onderhoud van kantoorplanten over het algemeen binnen 1 jaar worden terugverdiend. Door het inzetten van kantoorplanten neemt het ziekteverzuim af en functioneren medewerkers beter. Een mooiere manier om te investeren in je medewerkers en het ook nog terug te verdienen is er toch niet?

advies op locatie nodig?

Beleef het zelf!

Ben je aangezet tot nadenken om ook in een groene werkplek met kantoorplanten te investeren? Behoefte om eerst te zien wat er daadwerkelijke mogelijk is en geïnspireerd te raken? Wij nodigen je uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom.

Kom eens langs in de showroom
Mike van Strijp
bezoek op locatie

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.