+31(0) 40 244 11 22
9.4

Waarom kiezen voor planten op kantoor?

De keuze voor kantoorplanten is een goede manier om een groen kantoor te creëren dat niet alleen sfeervol is, maar ook de productiviteit en het welzijn van werknemers bevordert. Planten voor kantoor zorgen voor een frisse en rustgevende sfeer, verbeteren de luchtkwaliteit en kunnen stress verminderen. Door kantoorplanten te integreren, draag je bij aan een milieuvriendelijker en gezonder werkklimaat, wat de algehele tevredenheid en efficiëntie binnen het team ten goede komt.

De Klerk denkt graag mee en geeft advies over welke planten het meest geschikt zijn voor je kantoor.

Bekijk hieronder een impressie van kantoorplanten.

kantoorplanten achmea door de klerk

De voordelen van kantoorplanten

  • De relatieve luchtvochtigheid in ruimten met planten is gemiddeld zo’n 5 procent hoger dan in ruimten zonder planten. In de winter is zelfs tot 17 procent verbetering gemeten.
  • Medewerkers ervaren de temperatuur in een kantoorruimte met planten minder snel als te warm of te koud met thermisch comfort als gevolg.
  • Mensen beoordelen hun werkplek na de beplanting 26 procent aantrekkelijker om te zien.
  • De gemoedstoestand van medewerkers is na de beplanting positiever dan daarvoor. Ook wordt door medewerkers van 1 bedrijf buiten werktijd minder gepiekerd over het werk.
  • Medewerkers zijn na de beplanting meer tevreden over hun eigen functioneren dan ze daarvoor zijn. Dit geldt ook voor hun verwachting over hoe tevreden de werkgever over dit functioneren is en draagt weer bij aan een positief zelfbeeld.

Een groene plantenwand kan al voor een goede en gezondere werkomgeving zorgen.

de levende groene wand eyecatcher!

Een groen kantoor creëren met De Klerk

Elke kantooromgeving vraagt om een eigen aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met ontwerp, lichtinval, eventueel kunstlicht, ruimte, plantenkeuze, substraat en de wensen van de gebruikers.

Wij denken graag vanaf het begin met je mee om de mogelijkheden en beperkingen voor jouw groene kantoor te verkennen. Samen met de (interieur)architect, aannemer en constructeur streven we naar het beste resultaat voor jouw kantoorplanten.

Expertise en Ervaring

Met meer dan 60 jaar ervaring beschikt ons team van experts over de kennis en vaardigheden om de perfecte groene oplossing voor elke ruimte te creëren, afgestemd op de specifieke wensen van de klant.

Op Maat Gemaakte Oplossingen

Elke kantoorbeplanting door De Klerk Interieurbeplanting is op maat gemaakt. Van een binnentuin, mosschilderij of plantenwand. Wij denken graag met je mee.

Kwaliteitsplanten en Materialen

De Klerk Interieurbeplanting gebruikt alleen de hoogste kwaliteit planten en materialen. Dit zorgt ervoor dat kantoorplanten niet alleen mooi zijn, maar ook lang meegaan en weinig onderhoud vereisen. 

Uitstekende Klantenservice

Klanttevredenheid staat bij De Klerk Interieurbeplanting voorop. We bieden uitgebreide onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat kantoorplanten altijd in topconditie blijven. 

Meer over De Klerk Interieurbeplanting

Investeren in kantoorplanten verdient zich terug

Met het onderzoek Evironmental Research hoopt Wageningen Universiteit werkgevers te overtuigen om te investeren in een groen binnenklimaat met kantoorplanten voor hun werknemers. Uit het onderzoek van Universiteit Wageningen blijkt dat de aanschaf en onderhoud van kantoorplanten over het algemeen binnen 1 jaar worden terugverdiend. Door het inzetten van kantoorplanten neemt het ziekteverzuim af en functioneren medewerkers beter. Een mooiere manier om te investeren in je medewerkers en het ook nog terug te verdienen is er toch niet?

Vrijblijvend adviesgesprek

Beleef het zelf!

Ben je aangezet tot nadenken om ook in een groene werkplek met kantoorplanten te investeren? Behoefte om eerst te zien wat er daadwerkelijke mogelijk is en geïnspireerd te raken? Wij nodigen je uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom.

Kom eens langs in de showroom
Mike van Strijp
Wij komen graag langs voor advies

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter voor een advies op locatie en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.