+31(0) 40 244 11 22
9.4

AGLAONEMA

Aglaonema ‘Silver Bay’ groeit van oorsprong in de tropische regenwouden van Zuid-Oost Azië. Het is een makkelijk te verzorgen plant die het goed doet op een schaduwrijke plek. Geef matig water, maar laat de potkluit niet uitdrogen.

 

Caryota mitis

Caryota mitis is de vissenstaart palm of vinnetjespalm. De plant houdt van een lichte standplaats. Staat hij wat donkerder, dan heeft hij minder water nodig. De potkluit mag niet uitdrogen.

Clusia rosea

Clusia rosea wordt ook wel varkensboom of balsemappel genoemd en groeit van nature in het Caribisch gebied. Het is een sterke plant die niet snel onder de indruk is van te weinig water of een minder lichte standplaats. Hij heeft een compacte groei en is sterk luchtzuiverend.

Dracaena surculosa

Dracaena surculosa groeit van nature in Afrika en nabijgelegen eilanden. Hij kan beslist niet tegen een voetenbad dus pas watergeven als de potkluit aan het indrogen is. In tegenstelling tot andere Dracaena-soorten, die goed in het donker kunnen staan, wil de surculosa graag een lichte plek.

Ficus elastica ‘Abidjan’

Ficus elastica ‘Abidjan’, ofwel de rubberplant, is een sterke en populaire kamerplant. Hij doet het goed op een lichte plek maar ook in de halfschaduw. De kluit mag altijd licht vochtig zijn. In het wild groeit de grootbladige Ficus in (sub)tropische gebieden.

Kentia (howea) forsteriana

Kentia (howea) forsteriana is door zijn herkomst gewend aan weinig zonlicht, waardoor hij prima op een wat donkere plek kan staan. Een lage luchtvochtigheid en koele ruimte zijn ook geen probleem voor deze palm.

Philodendron Xanadu

Philodendron Xanadu komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid-Amerika. Hij houdt wel van licht, maar niet van direct zonlicht en hij kan ook prima in de (half)schaduw staan. Bruine of gele bladranden is vaak een teken van een te veel aan water.

Schefflera ‘Amate’

Schefflera ‘Amate’, de vingerplant, groeit van oorsprong in de bossen van Nieuw-Zeeland, Taiwan en Australië. Het is een van de meest luchtzuiverende planten. Het is een makkelijke plant die niet veel eisen stelt en ook in de schaduw kan staan.

Scindapsus (Epipremnum) aureus

Scindapsus (Epipremnum) aureus is een makkelijk te verzorgen klim- of hangplant. Hij wordt ook wel drakenklimop genoemd. De plant komt van nature voor in Zuid-Oost Azië, waar hij in de schaduw groeit. Hij staat in de top 10 van meest luchtzuiverende planten.

 

Strelitzia nicolai

Strelitzia nicolai of paradijsvogelplant komt uit subtropisch Zuid-Afrika. Het is een populaire plant in zowel kantoren als huiskamers. In tegenstelling tot de Strelitzia reginae zal deze niet snel bloeien. De sierwaarde komt dus van het blad dat ronder en egaler van kleur is.

Beleef het zelf!

Nieuwsgierig geworden? We laten het je graag zelf beleven in onze showroom waar we je mee kunnen nemen in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantoorplanten.

Kom eens langs in de showroom
Marleen Janssen
bezoek op locatie

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.